O meni

Ja sam Dragica Merdžan. Pomažem menadžerima postati najbolja verzija sebe.

coaching Dragica Merdzan

Magistra sam psihologije s više od 8 godina radnog iskustva u različitim područjima ljudskih resursa u bankarskoj industriji i medijima. Od početka svoje karijere sam strateški partner različitim razinama menadžera, od voditelja timova do izvršnih direktora, članova i predsjednika uprava. Edukaciju za coaching sam završila u sklopu PwC Akademije, u prvoj generaciji. Članica sam International Coaching Federationa (ICF), svjetske coaching organizacije koja regulira i osigurava zlatni standard za provođenje coachinga. 

 

Kćer, sestra, supruga, majka, prijateljica, psiholog, coach. Tako bih pobrojala svoje najvažnije uloge u životu. Oduvijek sam htjela postati psiholog i pomagati ljudima da se mijenjaju. Kako jako volim promjene, inovacije, konstantno učenje, napredovanje i jako sam fokusirana na ostvarivanje ciljeva i rezultata, shvatila sam da mi je najdraže raditi s menadžerima, koji često dijele iste osobine i vrijednosti. Najveće mi je zadovoljstvo sudjelovati u transformaciji života svojih klijenata. Uživam biti podrška i pratiti kako šire svoja krila i postaju sve ono o čemu su nekada samo sanjali. Pomažem snove pretvoriti u ciljeve, a ciljeve u stvarnost.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Dragica is a talented coach who skillfully takes you on a journey of self-discovery and heightened self-awareness. Her capacity to read your needs and adapt to it is remarkable. As a Coachee I gained many important insights about myself and, when necessary, still revisit some of the conversations we had 🙂 Dragica´s delightful being and skillful balancing of "provocation" and encouragement to fit my needs was great. I highly recommend Dragica!

Cleelia Uudam Costa
portugal
coaching

Što mene motivira da budem coach?

Mislila sam da ni jedno zanimanje na ovom svijetu osim Ljudskih resursa me ne može više ispunjavati, činiti sretnom, biti svrhovito i činiti razliku. Onda sam otkrila coaching. Sebe u ulozi coacha vidim kao jedan mali kotačić koji može pomoći zakotrljati velike promjene.

Jedna mala promjena u načinu razmišljanja i djelovanja samo jednog menadžera ima veliki utjecaj najprije na njega samoga i način njegovog rada, zatim utječe na sve zaposlenike koje on vodi, a samim time utječe i na čitavu organizaciju. Menadžer postane samopouzdaniji i kompetentniji za svoju ulogu, zaposlenici postanu zadovoljniji i produktivniji, čitava organizacija počinje ostvarivati bolje rezultate.

Volim biti kotačić koji pokreće promjene i dugoročno čini razliku.

Moje vrijednosti

Kontinuirani rast i razvoj

Učim nove vještine, testiram nove ideje, guram svoje granice. Usavršavam vrline i otkrivam područja za razvoj.

Autentičnost


Osluškujem svoj unutarnji glas koji me uvijek odvede tamo gdje trebam biti. Živim svoje vrijednosti

Sloboda


Cilj mi je što više raditi ono što želim i što manje ono što moram.

Zašto su mi menadžeri prioritet?

coaching Dragica Merdzan

Zato što menadžeri imaju najveći utjecaj.

Od njih kreće:
– svaka promjena ili stagniranje
– kakva će biti korporativna kultura (što podržavaju, a što ne)
– koliko će zaposlenici biti angažirani i zadovoljni
– u kojem će se smjeru poslovanje dalje razvijati

Menadžeri svojim odlukama određuju smjer i odgovorni su za uspjeh ili neuspjeh cijele organizacije. Ja želim pomoći menadžerima da svjesno odaberu smjer, da postanu odvažniji, odlučniji, inovativniji, preuzmu osobnu odgovornost i da vode druge svojim primjerom.

Nije lako biti menadžer. Očekivanja su velika, odgovornost je velika, ciljevi su ponekad nemogući za doseći. Stalno se nešto traži od njih, a tko je njima podrška? 

Volim biti kotačić koji pokreće promjene i dugoročno čini razliku.

coaching

Želite li zakazati sastanak ili besplatne konzultacije?

Nazovite me na +358 99 7528 370 ili jednostavno zakažite sastanak:

hrHrvatski