Services

SVE USLUGE

01

Leadership coaching

Kroz razgovor, postavljanje pitanja, reflektiranje i mnoštvo drugih alata i tehnika pomažem menadžerima ostvariti svoje ciljeve i ciljeve kompanije.

02

Career coaching

Pomažem klijentima otkriti svoje jedinstvene snage i vrline, kako bi se poslodavcu mogli predstaviti u najboljem mogućem svjetlu i kako bi dobili posao iz snova.

03

Career mentoring

Kroz konkretne savjete pomažem:
-ubrzati proces pronalaska novog posla, -dobiti povišicu i promaknuće,
-promijeniti karijeru,
-prevladati imposter sindrom

04

Treninzi i edukacije

- u sklopu leadership akademija, za razvoj leadershih vještina

-za usavršavanje zaposelenika ljudskih potencijala

-na temu i zahtjev klijenta

1. Leadership coaching

Coaching je proces u kojem kroz razgovor i postavljanje pitanja coach pomaže klijentu ostvariti svoje ciljeve.

Kome je leadership coaching namijenjen?

01.

Uspješnim menadžerima koji žele pogurati svoje granice i postati još uspješniji.

02.

Menadžerima koji žele uspostaviti ravnotežu između privatnog i poslovnog života.

03.

Menadžerima koji žele biti glavni akter u svom životu – svjesno birati bitke i proaktivno voditi sebe i druge.

04.

Menadžerima koji su na prekretnici u svojoj karijeri.

05.

Menadžerima koji se suočavaju s velikim promjenam.

06.

Menadžerima kojima je potreban neovisan i pouzdan sugovornik za testiranje inovativnih ideja i strategija.

07.

Menadžerima koji su pod stalnim pritiskom, koji im smanjuje fokus, produktivnost i zadovoljstvo poslom.

08.

Talentima na putu do menadžerske pozicije kojima je potrebna podrška za savladavanje izazova na koje nailaze.

Što coaching donosi klijentima?

Tijekom rada u različitim korporacijama su me menadžeri često znali pitati da im pomognem oko različitih tema, najčešće onih vezanih za vođenje ljudi, razvijanje talenata i rješavanje konflikata. Davala sam im konkretne savjete iz pozicije HR-a, psihologa, osobe koja je puno naučila o njihovom području poslovanja, ali ima drugačiju perspektivu. Međutim, iskustvo mi je pokazalo da isti savjet često ne funkcionira kod različitih ljudi, a ja sam jako željela biti im najbolja moguća podrška u svakom trenutku i ponuditi im prave odgovore kada im zatreba. Tada sam se zapitala, postoji li neki alat, neka edukacija, nešto što bih mogla naučiti i što bih onda mogla prilagoditi svakom menadžeru. Dugo sam tražila i napokon otkrila coaching.

U coachingu menadžer kroz razgovor sam dolazi do rješenja koja su najbolja za njega i njegov tim. Ja u ulozi coacha sam “zrcalo” koje reflektira što čuje, postavlja pitanja, chalengira uvjerenja koja ograničavaju menadžera da bude zaista uspješan rukovoditelj. Rezultat coachinga nije samo rješavanje trenutnog problema sa zaposlenicima, već osnaživanje menadžera da nauči i otkrije više o samome sebi, da iduće izazove dočeka spremniji. A za one menadžere ili talente koji su na putu do menadžerske pozicije koji su zaista spremni uroniti u područje osobnog razvoja coaching nudi mogućnost razvoja svojih jakih strana i područja genijalnost. Sve je podređeno vama. U sigurnom okruženju, temeljenom na međusobnom povjerenju, klijenti imaju priliku testirati svoje ideje, razvijati samosvijest i mijenjati način razmišljanja koji im stoji na putu do ostvarenja njihovog punog potencijala. Ja sam tu da pratim vašu agendu, vaš put do ostvarivanja željenih ciljeva i pomognem vam pogurati vlastite granic i postati najbolja verzija sebe.

 

Dragica is a wonderful coach. Her compassionate and encouraging nature really supported my growth while her ability to identify some aspects that I couldn't see clearly, and gently open my eyes to them enabled me to overcome the things which were holding me back. Dragica enabled me to overcome my unhelpful narratives and progress to a more authentic and fuller form of myself. I am now able to recognize and communicate my achievements where I had always overlooked myself in the past. Dragica's ability to pick up on the narratives in my mind which were holding me back and subtly bring me to a point where I could see them without them being pointed out was a form of artistic ability. Dragica's coaching has unquestionably changed my life. Her incredible insightful, compassionate, and joyful style supported my journey and helped me over many barriers. I am a better form of myself after her coaching and believe anyone coached by her will feel the same way.
Kirsten Ross
United kingdom

2. Career coaching & mentoring

Radiš posao koji ti se ne sviđa? Znaš da možeš više, ali nikako da te netko prepozna i da dobiješ priliku? Kombinacijom coachinga i mentoringa pomažem klijentima mijenjati svoju karijeru. 

Kako pronaći novi posao?

Ubrzavam proces pronalaska novog posla kroz davanje konkretnih savjeta: 

– kako urediti životopis za točno određenu poziciju, 

– kako napisati motivacijsko pismo, 

– gdje i na koje načine tražiti posao, 

– kako se pripremiti za intervju, 

– kako pregovarati oko plaće i svih ostalih uvjeta

Tražite novi posao? Javite mi se. 

Kako dobiti promaknuće? Kako dobiti povišicu?

Znate da zaslužujete više, a nikako da dođe vaše vrijeme. Dajete sve od sebe na poslu, a i dalje ne napredujete. Mogu vam pomoći. Vaša uloga je da zaista želite napredovati i spremni ste poduzeti sve što je u vašoj moći kako bi se to zaista i dogodilo. 

Kombinacijom coachinga i mentoringa svojim klijentima pomažem dobiti povišicu i promaknuće.

Kako promijeniti karijeru?

Osjećate da ste zapeli na trenutnom radnom mjestu. Niste sretni. Želite promijeniti karijeru, ali ne znate kako ni od kuda biste trebali krenuti.

  1. Znate koji biste posao htjeli raditi, ali ne znate kako doći do toga.
  2. Znate da trenutni posao više ne želite raditi, ali ne znate što biste drugo radili. Spremni ste na promjenu.
Metodologija: SWOT analiza (popišemo vaše jake i slabe strane, prilike i prijetnje). Otkrijemo koja vam znanja i vještine nedostaju kako bi došli do posla iz snova i napravimo plan učenja i razvoja vještina.

Svojim klijentima pomažem promijeniti karijeru, da napokon dođu tamo gdje i pripadaju, gdje će biti sretni i zadovoljni.  Pomoći ću vam da opet zavolite ponedjeljak.

Kako biti uspješan na novom poslu?

Dobili ste promaknuće ili ste prešli u novu kompaniju na višu poziciju i sve vam je novo. Očekivanja su visoka, a vama se polagano javlja imposter sindrom, teško vam je uopće to nekome priznati. Ja sam tu za vas. Najprije da vas poslušam, da čujem kako se osjećate, što vas najviše brine, a zatim da zajedno napravimo strateški plan kako se suočiti s novim izazovima i kako biti uspješan i opravdati ukazano povjerenje dobrim poslovnim rezultatima – promjenom uvjerenja koja vas ograničavaju u razvoju i planom dnevnih, tjednih i mjesečnih aktivnosti.

Klijentima pomažem prevladati imposter sindrom, ojačati samopouzdanje i ostvariti rezultate.

imposter syndrom

Tko upravlja vašom karijerom?

Jeste li isplanirali svoju karijeru ili vam se dogodila? 

Događa li vam se da prihvaćate sve moguće zadatke? U svakom projektu želite sudjelovati da bi vas netko primijetio pa da dobijete promaknuće? Pronađete li se u situaciji da samo spavate i radite? I kuda vodi takav karijerni put? Obično u burnout. Izmoreni, iscrpljeni i još ni blizu ostvarenja cilja. Sve se to može promijeniti. Pomažem vam jasno odrediti konkretan cilj, fokusirati se, presložiti prioritete i naučiti reći NE! svemu što vas odvlači od vašeg cilja i kako reći DA! svim prilikama koje ste se do sada bojali zgrabiti.

Pomažem klijentima postaviti granice i proaktivno voditi svoju karijeru prema željenoj poziciji i željenom cilju.

Koji upskill ili reskill odabrati?

 Pomažem klijentima otkriti što najviše vole raditi, u čemu su dobri i što je od toga traženo na tržištu te da u skladu s time odaberu novu vještinu ili drugačiji način rada u koji će investirati svoje vrijeme i trud.  Nakon toga, pomažem im u savladavanju odabrane vještine ili promjene načina rada, na način da ih držim odgovornima za postizanje cilja i pomažem im u održavanju motivacije i fokusa. Cilj je da im se ta investicija dugoročno isplati 

Pomažem svojim klijentima odabrati nove vještine u koje će investirati svoje vrijeme i trud kako bi im se investicija dugoročno isplatila – kroz povećanje plaće, napredovanje ili pokretanje svog biznisa. 

authentic self

Zašto odabrati mene za svoga career coacha?

U više od 8 godina sam vodila nekoliko tisuća selekcijskih intervjua za različite pozicije, od pozicije bankarskog službenika do IT direktora, Chief Digital Officera i pozicija za izvršne direktore sektora. Velika mi je strast i zadovoljstvo pravu osobu staviti na pravo mjesto. Vješta sam u pretvaranju snova u ciljeve i ciljeva u stvarnost.
Sigurna sam da i vama mogu pomoći da dođete do one pozicije u karijeri o kojoj sanjate i koju zaslužujete. Javite se za besplatne konzultacije.
.

3. Treninzi i edukacije

Edukacije i treninzi u sklopu leadership akademija – za razvoj menadžera i talenata na putu do menadžerske uloge. 

Edukacije i treninzi za usavršavanje zaposlenika ljudskih resursa.

Temelj svakog treninga ili edukacije su najnovije znanstvene spoznaje i njihova primjena u svakodnevnim poslovnim situacijama. Svaki trening ili edukacija je osmišljen na način da se nakon teorijskog uvoda i objašnjenja ključnih pojmova i koncepata prelazi na iskustveno učenje, kroz samostalne vježbe, interakciju s drugim polaznicima edukacije, igranje uloga, demonstracije i simulacije studija slučaja. Polaznici se potiču na aktivno sudjelovanje, diskusije, iznošenje primjera dobrih praksi i načina nošenja sa konkretnim izazovima na koje nailaze.

Teme edukacija i treninga:

– psihološka sigurnost na poslu

– employee experience – pokretačka snaga poslovnog rasta

– kako pronaći, zaposliti i zadržati pravu osobu?

– kako upravljati stresom na poslu?

– Burnout! I što sad?

– vođenje teških razgovora

– stilovi rukovođenja

– first time manager

– leading by coaching

– Kako career coaching provoditi u organizaciji?

– druge teme na zahtjev naručitelja

psychological safety at work

Želite li zakazati sastanak ili besplatne konzultacije?

Nazovite me na +358 99 7528 370 ili jednostavno zakažite sastanak:

hrHrvatski